Imie: Arkadiusz Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 503 Piwa: 23/7 Skąd: P.I.Ł.A. / W.L.K.P.
Wysłany: 7 Listopad 09, 15:03 Raca/PeeRZet - "Vis a Vis"
Raca/PeeRZet - Vis a Vis
01. Przedstawienie Czas Zacząć (prod. Pewu, cuty: DJ Ike)
02. Mamy Gościa (prod. Tyno, cuty: DJ Ike)
03. Czemu Nie Przestajesz (prod. Wallcut, cuty: DJ Ike)
04. Jeden Dzień (prod. DonDe, cuty: DJ Ike)
05. Mój Czas, Moje Miejsce (prod. Tyno, cuty: DJ Ike)
06. Rozdroża gość. Ola (prod. Nash)
07. Gdyby (prod. Żuku & Marcus, cuty: DJ Ike)
08. Gin, Tonik (prod. Nash)
09. Zawias gość. Gedz (prod. Biały, cuty: DJ Ike)
10. Wstrzymaj oddech (prod. DonDe)
11. Gdyby RMX (prod. DonDe)
12. Jeden Dzień RMX (prod. DonDe)
Ja powiem wam tyle, że po pierwszym przesłuchaniu "Vis a Vis", jestem zawiedziony tylko jednym - beat'ami. Powinni nagrywać na takich beat'ach jakie są na "Hipocentrum". Te są za wolne na styl PeeRZeta. Ta sama sytuacja co z Pyskatym - on nie pasuje na wolne beat'y i takie teksty, jak na solówce. Lepiej słuchało się go na "Na linii ognia" . Oczywiście PeeRZet pasuje do wolnych beat'ów (przykład "Zwyczajni niezwyczajni"), ale te teksty jakie są na "Vis a Vis" bardziej pasują pod beat'y z "Hipocentrum". Jeśli chodzi o Racę, to pozytywnie mnie zaskoczył. Momentami wg mnie dorównuje PeeRZet'owi.
Ogólnie mówiąc, do pełni szczęścia brakuje mi tutaj tłustszych beat'ów i byłby konkret!
Pomógł: 6 razy Wiek: 17 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 731 Piwa: 24/30 Skąd: Kutno
Wysłany: 7 Listopad 09, 15:18
Mi się całość podoba. Nie zawiodłem się na płycie, wszyscy czepiają się Racy hejtując jego zwroty, a przecież w jego tekstach można się doszukać w chuj fajnych wersów, Peerzet też pozytywnie wypada i widać, że nie tylko bragga mu przyzwoicie wychodzi. Ogólnie dobra płytka, fajny klimat, kilka naprawdę niezłych numerów;) daję 6-/10
Uznanie dla: All Star Team, WENA, Klimat, Reno, BRD
Zaproszone osoby: 5 Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 962 Piwa: 125/12 Skąd: Dębica
Wysłany: 7 Listopad 09, 16:33
PeeRZet dla mnie lipa od 2razyPe 'Bezczelnie'. Bragga mnie już nudzi.
Raca pozytyw, zajebiste wersy i zajebiście stylowo, nie mogę się doczekać solo "Bobby Fisher LP". Ogólnie jeżeli chodzi o całość to liczyłem na w huj więcej. Liczyłem, ale się przeliczyłem. Gdyby nie Raca płytka była by już w koszu.
Dla mnie średniak -no może 6/10.
Witam, płyta dla mnie 6/10.. nie dam 5bo nie była aż taka średnia;P beaty fajne, ale nie jaram się zbytnio, mimo, że katowana jest cały czas to może dlatego, że lubię wersy Przemka i Rafała, ale jak chodzi o całość to nie bardzo;) mam w oryginale rzecz jasna;)
Ciocia Gienia
Dołaczyła: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: to tu, to tam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum